Αρχική | Ημερίδα Μαΐου 2008 | Τοποθεσία

Η ιστοσελίδα αυτή στοχεύει στην αειφορικότερη λειτουργία του Ε.Α.ΙΤΥ μέσω μιας εσωτερικής συζήτησης-διαβούλευσης με το σύνολο του προσωπικού του οργανισμού για την υιοθέτηση περιβαλλοντικών στόχων και συμπεριφορών που σχετίζονται με τη κατανάλωση ενέργειας, την ανακύκλωση, την επαναχρησιμοποίηση υλικών και μέσων κλπ.

Οικολογικά Κτίρια: ο ρόλος της Πληροφορικής

Άρθρο του Ιωάννη Χατζηγιαννάκη στον ιστότοπο "Οικολογική κίνηση Πάτρας".
"Οι αρνητικές περιβαλλοντικές εξελίξεις στον πλανήτη προέρχονται σε μεγάλο ποσοστό από τα κτίρια που κατοικούμε και εργαζόμαστε. Κατά μέσο όρο, ο τομέας των κτιρίων απορροφά το 35% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι ένα μεγάλο ποσοστό του εισαγόμενου πετρελαίου και άνθρακα στην χώρα μας χρησιμοποιούνται για να ζεστάνουμε, να δροσίσουμε και να φωτίσουμε τα κτίρια μας..."
Περισσότερες πληροφορίες στο site: www.oikipa.gr

Ο αθέατος κόσμος των Νεγαβάτς

Άρθρο του Δρ. Πέτρου Τζεφέρη στο Περιοδικό του ΤΕΕ 2497 (21/7/2008).
Κάντε κλικ εδώ για να το διαβάσετε Δ.

Ecotec 2008 - Τεχνολογίες περιβάλλοντος

Η έκθεση περιλαμβάνει τους τομείς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες, υδροηλεκτρικά, γεωθερμία), διαχείριση αποβλήτων (υγρών, στερεών και αέριων), ανακύκλωση, εξοικονόμηση ενέργειας, οικολογική δόμηση, αποκατάσταση περιβάλλοντος και εναλλακτικά καύσιμα, ενώ στο τριήμερο Ecoforum που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα (24-26 Μαΐου) περισσότεροι από 40 επιφανείς ομιλητές θα αναπτύξουν θέματα γύρω από τη σχετική νομοθεσία, τα κίνητρα, τις επενδυτικές ευκαιρίες, τις εμπειρίες ξένων χωρών. Περισσότερς πληροφορίες στο site: www.ecotec-exhibition.gr

Ημερίδα Ε.Α.ΙΤΥ, 23 Μαΐου 2008

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα με θέμα «Αειφορία και Πληροφορική» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Μαΐου 2008 (10.30 π.μ.) στο ΕΑΙΤΥ (www.cti.gr - κτίριο «Δ. Μαρίτσας», Πανεπιστημιούπολη Πάτρας). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εφόσον κάποιος θέλει να λάβει μέρος ως ομιλητής στην στρογγυλή τράπεζα που θα ακολουθήσει, παρακαλούμε να το δηλώσει στο τηλέφωνο: 2610-960200 (υπ’ όψην κας Μπούσιας) ή στο e-mail: bousia@cti.gr

ICT for Energy Efficiency and Sustainability in urban areas

Πραγματοποιήθηκαν δύο ημερίδες στις 23 και 24 Απριλίου 2008 σχετικά με την πληροφορική για θέματα αειφορίας και ενέργειας. Το υλικό βρίσκετε στη διεύθυνση:
http://cordis.europa.eu/fp7/ict/sustainable-growth/infoday20080423-24_en.html

ICT for Sustainable Growth

Πληροφορίες για τη χρηματοδότηση ερευνητικών έργων από την Ευρωπαική ένωση υπάρχουν στην ακόλουθη σελίδα:
http://cordis.europa.eu/fp7/ict/sustainable-growth/

Sustainability calculator - Μετρητής "Πράσινου" γραφείου από την XEROX

Η XEROX παρουσίασε ένα ειδικό λογισμικό, το οποίο επιτρέπει στις επιχειρήσεις να παρακολουθούν την κατανάλωση ενέργειας, την παραγωγή απορριμάτων και την εκπομπή αερίων θερμοκηπίου που προκύπτουν από τη διαχείρηση εγγράφων.Το λογισμικό της XEROX ελέγχει το σύνολο των εκτυπωτών και φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων, ακόμη και αν αυτά ανήκουν σε άλλους κατασκευαστές.Το λογισμικό διατίθεται σε δύο εκδόσεις, εκ των οποίων η μία διατίθεται δωρεάν στη διεύθυνση http://www.xerox.com/thoughtleadership, ενώ η δεύτερη που υποστηρίζει και το σύνολο των λειτουργειών είναι εμπορικά διαθέσιμη.

http://www.consulting.xerox.com/flash/thoughtleaders/suscalc/xeroxCalc.html